Dans, fritt skapande och grekisk mytologi under en försommarvecka!

Utforska din livsrytm och din kreativitet inspirerat av den grekiska mytologins symboler. Övningar i medveten närvaro och ett tillåtande lekfullt space kan ge dig insikter om hur du kan skapa ditt liv till att överensstämma med dina drömmar.
                                                                                     

Det här är en kurs för dig som vill utforska hur gudinnorna kan locka fram nya sidor hos dig själv genom eget skapande och rörelse/dans. Skapandet är främst kreativt skrivande och bildskapande och vi kommer också göra övningar som hjälper oss vara närvarande i kroppen och stillna sinnet. Inga förkunskaper inom mytologi eller skapande krävs. Ledorden är nyfikenhet, trygghet och spontanitet.

På Amorgos finns en mjuk sinnlighet och en alldeles speciell atmosfär. Något som känns i luften. Kanske är det de höga bergen och det klart turkosa havet. Kanske är det vandringslederna till bergsbyar med ryttlande falkar och doftande vildtimjan. Det är hursomhelst en plats där det är lätt att känna av gudinnornas väsen.

Vi kommer att ta in platsen och låta den inspirera vårt skapande och rörelse/dans.  Var med och träna lättare qigong och mindfulness i soluppgången på stranden, följ med på en utflykt till klostret Panagia Hozoviotissa som ligger likt ett svalbo 300 meter ovanför havet inne i en bergsvägg. Eftermiddagarna är lediga från ca kl 12 – kl 17, så det finns gott om tid att njuta av stranden eller vandra åsnestigarna mellan byarna. Du kan också boka in massage hos Karin på Iris studio och vara med på hennes yoga pass (utöver ordinarie kursprogram).

IMG_4144
I den grekiska mytologin står gudinnorna för olika arketyper och energimönster inom oss själva. Till exempel är Afrodite kärleken och skönhetens gudinna. Hon är nära kroppens sinnlighet, står för förändring och kreativitet. Hestia är härdens gudinna och förknippad med inre lugn och förmåga att vara centrerad. Och gudinnan Artemis lever i vildmarken. Hon är målmedveten, fokuserad och har en god självtillit. Under veckan kommer du få uppleva hur gudinnornas arketyper svarar an i dig och hur det tar sig uttryck i ditt skapande och din rörelse/dans.

IMG_4094

Under denna kurs får du:

  • Ökad kännedom om din egen kreativitet och stärkt självinsikt.
  • Metoder för att komma loss i skrivande, bildskapande och rörelse/dans.
  • Övningar och praktik i medveten närvaro och kroppsmedvetenhet.
  • Kunskap om grekisk mytologi med fokus på gudinnearketyper

Kursledare är Eva Dahlberg

”Det har varit så härligt med variationsrikedomen med såväl rörelse som dans, berättelser, poesi, musik, målande och kreativt skrivande. Allt fullständigt prestationsbefriat, bara lek- och lustfullt. Kunde inte vara bättre! Jag har tyckt om varje minut.”

”En fantastisk kursledare som med kunskap, värme och stor förmåga till inkännande fick alla att känna sig trygga i gruppen och i sin egen kreativitet.”

Deltagarröster från Skapa på Kreta, en liknande kursvecka.

Praktiskt

Plats: Den grekiska ön Amorgos, i byn Aegiali. Kursen hålls på Iris Studio. 

Kurstid: Kursen hålls prel. maj/juni 2020 under fem kursdagar

Kostnad: 6300 kr. I priset ingår kursen, välkomstmiddag, utflykt till klostret Panagia Hozoviotissa och visst kursmaterial.

Boende: Boende ingår inte priset men du kan få hjälp att boka hotell.  Det finns ett arrangemang med hotell Askas (eller liknande hotell*)  där priset för sex nätter är 240 euro i dubbelrum (120 euro per person) eller 180 euro för enkelrum. Om du vill stanna några dagar innan eller efter kursen, så säg till. Självklart går det bra att du bokar på egen hand. Sammanlagd kostnad kurs och boende är ca 7500 kr + resan 

Anmälan: Skicka din intresseanmälan till till Eva Dahlberg eva@skrivspranget.se

Resan: Du betalar och bokar din resa själv. Flyg till Athen , från flygplatsen ta buss, tåg eller taxi till hamnen i Pireus. Därifrån går färjor varje dag förutom på lördagar, kl. 17:30 till Amorgos. Ditt flyg bör landa i Athen senast 14:30 så du hinner i tid till färjan. Amorgos har två hamnar, Aegiali och Katapola. Vi är i Aegiali men hotellbussen kommer att hämta dig där du anländer.
Båtbiljett kostar ca 70 euro tur och retur och flyg Stockholm – Athen ca 1700 kr tur och retur.
Sajt för färjor: https://www.bluestarferries.com/en/
Bra sajt för flyg: https://www.momondo.se

 Boka resan först när du fått klartecken att kursen blir av.
* Reservation för prisändring