Jag, Eva Dahlberg, är dipl. uttryckande konstterapeut med inrikting dans och rörelse.  Jag har arbetat med kreativitet, personlig utveckling och utvecklingsprocesser i snart tjugo år. Sedan 2005  driver jag SkrivSprånget tillsammans med min kollega Gunilla Cullemark. SkrivSprånget har kurser i kreativt skrivande och personligt växande.

Den röda tråden i min verksamhet är fritt skapande; måleri, kreativt skrivande och kroppens egna rörelser i fri och skapande dans. I kombination med en ömsint nyfikenhet inför det som har tagit form, grundad närvaro i kroppen och lyhördhet är jag övertygad om att man kan skapa sitt liv att bättre stämma överens med det liv man drömmer om.

Jag är en person som tror på människans förmåga att växa, förändras och breda ut sina vingar.  Jag tror på berättelsernas kraft och drömmarnas potential. Jag tror på att ha sig själv som utgångspunkt i möten med varandra och med sin egen kreativitet.

Dansen och den fria rörelsen har alltmer tagit form i mina kurser och verksamhet.  Jag dansar i Francine Finers rörelsegrupp sedan 2011 med inspiration från Anna Halprin. Jag är utbildad i skapande dans på SMI (Stockholms musikpedagogiska institut) och även utbildad dans – och rörelseterapeut (DMT) på Karlstad universitet.

För närvarande fortbildar jag mig i autentisk rörelse, jungiansk inriktning, för Irmgard Halstrup. I autentisk rörelse följer man kroppens egna impulser och kommer i kontakt med ett omedvetet och arketypiskt material, vilket kan integreras tillsammans med den bevittnande terapeuten.

Jag är även kulturpedagog (kreativt skrivande, bild, drama) med lång erfarenhet framförallt i mångkulturella miljöer. Jag har föreställningar och workshops med barngrupper i förskola och skola som har fokus på rörelseglädje och språklust. Läs mer på skolhemsidan

Kontakt: eva@skrivspranget.se  tfn 076- 221 54 06
Dans- & uttryckandekonst studio; Russinvägen 74 (ingång gaveln), Hökarängen i Stockholm